31 mai 2010

Pescuit la caras 3.


Tinand cont de partidele precedente in care am pescuit destul de relaxat si la intamplare cu gandul, lasa ca poate vine pestele si fara sa nadesc de data aceasta m-am hotarat sa fiu mult mai activ si sa incerc sa obtin un rezultat mult mai bun. Asa ca pregatirile au inceput cu 2 zile inainte de partida de pescuit, am cumparat o nada pe baza de TTX, am preparat si o nada populara cu un amestec de grau si porumb lasat la inmuiat, peste care am adaugat estenta de vanilie si 5 linguri mari de miere ptr a se mai indulci. Acestea au stat la macerat 48 de ore. Stiind ca voi merge tot la SALCIILE LA MOARA, momeala am cumparat viermusi si porumb bonduelle. Am ajuns pe balta la 07.30, inainte de a incepe sa pescuiesc am aruncat 3-4 bulgari de nada, dupa ce am facut un amestec si cu TTX-ul, in locul in care urma sa dau la undita. Am pregatit si lansetele, m-am decis ptr locurile unde voi pescui cu acestea, le-am aruncat dupa care am inceput si nadirea ptr lansete. Am aruncat ceva mai multa nada ptr lansete fata de undita, fiind o distanta mai mare de mal precizia nu este aceeasi. Ptr inceput la undita am pescuit cu viermusi, in schimb lansetele au fost incarcate 2 cu viermusi, una avand ace mici cealalta ace mai mari,la celelalte 2 am pus boaba de porumb. Primi carasi au venit la undita nu dupa mult timp ce am inceput sa pescuiesc, ma gandeam sa fie faptul ca dau mai aproape de mal sau ca nada isi face efectul si atrage pestele. Dupa aproximativ o ora au inceput si senzori sa anunte miscare si la lanseta. Primii carasi la lanseta au fost la viermusi, cele pe boaba de porumb nu anuntau absolut nimic, din cand in cand cate un beep, probabil in zona celor cu boabade porumb erau mai zgarciti si asteptau sa-i sun eu :). In restul zilei am pescuit exact cum am inceput, la undita cu viermusi unde am avut cei mai multi pesti capturati, pe lansete 2 la viermusi si 2 la boaba. Pe cele cu viermusi am avut mai multi pesti capturati, pe cele cu boaba au fost mult mai putini dar in schimb erau mai bine imbracati, probabil ca si momeala fiind mai mare nu a putut fii inghitita cu usurinta.
In concluzie cu ajutorul acestei nade preparate si cu faptul ca am nadit(mantionez ca dupa nadirea de dimineata am repetat acelasi lucru pe tot timpul zilei din ora in ora), ca am mers si pe ideea de a pescui la undita am avut un rezultat mult mai bun fata de cel din partida precedenta. Dupa cum se vede si in poza am luat undeva la 4-5kg de caras.
Concluzia este ca ori de cate ori mergem la peste fara o nadire, daca nu incercam sa atragem pestele atunci nu vom avea pesti decat ocazional, poate sa avem norocul sa nimerim intrun banc de peste sau intr-un loc unde a nadit cineva cu o zi in urma, deci NADITI NADITI NADITI.

3 comentarii:

 1. Ideala ar fi nadirea seara, inainte de partida de dimineata. Incearca si ienibaharul macinat si pus atat in nada, cat si in mamaliga pentru pescuit. Da rezultate foarte bune.
  Spor la treaba !

  RăspundețiȘtergere
 2. Ai mai pescuit pe balta descrisa in acest post? De mult caut o balta cu caras maricel si nu am gasit. Am pescuit pe fundulea 7 anul trecut dar fara prea mare succes, doar caras foarte mic.

  RăspundețiȘtergere
 3. da am mers in fiecare an pe salciile

  RăspundețiȘtergere