29 ianuarie 2010

SE TOPESTE ZAPADA

Cu toti speram cat mai repede ca temperaturile scazute din timpul iernii sa ia sfarsit. Dar cel mai mult ne-o dorim noi pescarii, care satui de atat degresat si lustruit la undite, lansete, mulinete asteptam cu nerabdare primele raze de soare mai puternice care sa incalzeasca aerul si apa, sa avem primele temperaturi de peste 15-20 de grade ptr. a putea iesi cu arsenalul vechi sau nou pe balta.
Bine de stiut ca in aceste prime zile cu temperaturi mai ridicate metabolismul pestelui venind dupa o iarna grea, va fi destul de lent. Pestele va cauta in special locurile cu apa mai mica, locurile insorite, locurile cat mai bogate in vegetatie ptr ca acolo isi poate gasi foarte usor hrana necesara, larve, melci, racusori, viermi etc. Nadirea nu trebuie sa fie exagerata, cum spuneam mai sus metabolismul pestelui este incetinit, acesta nu poate digera suficient de repede. Asadar cel mai indicat nadirea trebuie sa fie ponderata, atat nada cat si momeala trebuie sa fie bazata pe continut animalic( Nada Cukk Nashi (Larve De Libelula), Concentrat Cukk, Nada Cukk). Momeala din carlig se poate compune din viermusi, larve sau rame, sau se poate face carcalete.
Liniile folosite vor fi unele de finete, maxim 20 in cazul crapilor, iar ptr celelelte specii caras, platica, rosioara etc. putem incepe de la 12.
Restul depinde de norocul fiecaruia, de priceperea de a cauta pestele, de gasirea locurilor cat mai productive, de a-l atrage.
Va urez temperaturi ridicate.

Un comentariu:

  1. Am inteles ca abia in martie putem iesi la pescuit, in februarie va fi iar zapada :(

    RăspundețiȘtergere