13 mai 2009
Momeala
Principalele momeli folosite la pescuitul crapului, carasului, platici, rosioarei tot ceea ce nu este rapitor, sunt:
-Mamaliga - este ce-a mai raspandita si utilizata momeala ptr acest tip de pescuit. Pentru a avea rezultate cat mai bune, ptr a putea sa te bucuri de o partida de pescuit cat mai frumoasa, mamaliga trebuie sa fie cat mai rezistenta in apa. Aici voi reveni cu retete de preparare a mamaligii.
-Rama - este ce-a mai raspandita momeala vie si usor de procurat. Acum se gasesc si la magazine cu specific pescaresc, pot fi gasite si in gunoiul de balegar aceste rame sunt de culoare mai rosiatica si mai mici in comparatie cu cele de pamant care sunt mai mari si au o culoare alb-rozalie. Cele de balegar se folosesc mai mult ptr stationar pe cand cele de pamant ptr prinderea somnului sau exemplare mai mari de peste.
-Viermusii - aceasta momeala este folosita in special ptr caras, rosioara, crap, sau mai bine spus ptr pescuit in balti. Acestia se pot gasi la magazine cu specific pescaresc.
-Porumbul - fie ca este de lapte, alimentar sau conservat cu diferite arome acesta este foarte eficient atat ca momeala cat si ptr a nadi locul unde vrem sa pescuim.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Reteta mamaliga.In ciorap
RăspundețiȘtergereSe poate folosi ca momeala(patratica sau biluta) sau ca nada in arc fiind foarte rezistenta in apa.
Se ia ca masura o cana. vom folosi 1 masura de faina si 2 masuri de malai. Intr-un ceaun se adauga 3 masuri de apa, in care se adauga 1/3 din cantitatea de malai si faina la fiert. Dupa aceasta a inceput sa fiarba se adauga treptat celalta cantitate mestecand continu pana cand aceasta fierbe suficient. Se rastoarna pe un fund din lemn dupa care se indeasa intr-un ciorap fin(dres) si se indeasa foarte bine formand o minge. Acestea fiind facute mamaliga se intinde si se pune la fiert ptr a putea fierbe uniform. La sfarsit se lasa la scurs de preferat este sa fie tinuta in ciorap ptr a nu face coaja. In timpul fierberi se pote folosi o aroma.