5 februarie 2010

BARAJUL DRIDU EXTERMINAT

Pescar incepator, pescar modern sau pescar sportiv cred ca toti am fost bucurosi de o asemenea balta cum era cea de la Dridu. Un baraj care avea o componenta foarte diversificata cu stuf, bradis, buturugi de la vechea padure, locuri libere, cu substrat malos sau nisipos. Cu o fauna diversificata crap, caras, platica, rosioara, somn, biban, salau.
Acum tot ce mai putem face este tragem un semnal de alarma despre ceea ce se intampla cu apele intrate sub jurisdictia APELOR ROMANE, se intampla un DEZASTRU, cum am putut vedea la badajul Dridu Judetul Ialomita. Chiar daca nu putem sti motivele reale ptr care acest baraj a fost secat, sunt persoane care spun ca este din cauza inundatiilor din anul 2005, ca barajul ar fi fost fisurat ptr ca s-a tinut prea multa apa, sau ca este posibil sa fie preluat de catre o persoana din afara tarii pentru a construi o centrala hidroenergetica. Pot fi foarte multe presupuneri, dar noi pescarii putem spune un singur lucru UN HABITAT IDEAL PTR PESTE, CHIAR DACA ESTE ARTIFICIAL, ACESTA PUTEA FI ACCESIBIL ORICARUI PESCAR PLATIND O TAXA MODICA PENTRU ACHIZITIONAREA PERMISULUII DE PESCUIT ANPA, CARE SE PARE CA DIN 2010 VOM FI OBLIGATI SA NE INSCRIEM SI INTR-O ASOCIATIE DE PESCARI. Tot binele este spre rau. Acum revenind la problema mea referitor la ce sa intamplat cu barajul Dridu in toamna anului trecut si aici va pot prezenta cateva imagini gasite pe youtoube, http://www.youtube.com/watch?v=kKlCq7-sLc4&feature=related.
http://www.youtube.com/watch?v=s50lN6BItzo&feature=related

Un comentariu:

  1. Salut ! Vezi ca mai e o petitie online cu aproape 1000 de semnaturi pe ea, care deja va fi folosita pentru un demers direct la minister (MAPDR), cu Avocatul poporului,etc, pentru anularea / modificarea legii (aia 317 parca), din cauza de neconstitutionalitate.
    Daca vrei s-o semnezi si s-o promovezi, o gasesti la mine in sidebar.
    Ca m-am saturat de asociatii cu patalama, am eu o asociatie de vre-o 3-4 pretini, doar atati cat sa incapa in masina ! Si cotizatia se da la cursa, pentru benzina. Din surplusul cotizatiei se ia momeala. Aia e asociatie, nu AGVPS, vedeai-as in faliment !
    Cat despre acel baraj de care scrii, da, e pacat, dar sa nu uitam ca totusi noi pescarii suntem oaspetii a celor de la Ape, nu invers. Lucrarile hidrotehnice si inspectiile periodice, primeaza la acumulari hidro in pofida conservarii faunei si florei acvatice. Cu toata parerea de rau, sa dam cezarului...

    RăspundețiȘtergere