Foarte mult mi-am dorit sa ajung pe aceasta balta, tot ce stiam despre Moara Vlasiei erau povesti pe care le consideram pescaresti sau reclama. Sambata pe 31 iulie cativa colegi de munca mergeau sa pescuiasca pe aceasta balta asa ca m-am hotarat sa merg si eu. Deoarece m-am decis destul de tarziu sa merg nu eram pregatit absolut deloc asa ca din punctul meu de vedere ca sa spun asa ori a fost karma de vina ptr aceea zi, ori superstitia in urma urarii pe care am primito cand am ajuns pe balta BAFTA, sau poate ca neavand o suficienta experienta ptr o asemenea balta la mine scorul a fost de 3-0 pesti. Primul peste l-am scapat deoarece aveam un fir pe lanseta pe care nu-l schimbasem de 2 ani, cand am vrut sa schimb tamburul de rezerva am observat ca infasurasem in sens invers firul asa ca nu l-am putut schimba, deci aveam sa folosesc 2 lansete cu un fir vechi de 2 ani. Pestele nr 2, pe aceasta balta cand pestele trage nu observi bambina miscanduse ci intreaga lanseta, daca nu eram atent aveam sa fac o baie cautand lanseta pe fundul lacului. Pe aceasta lanseta pescuiam la carcalete ( pufulete cu rama ), am observat ca trage, l-am intepat si a inceput drilul, sincer era foarte mare, tot acest dril a durat cam 5 min, dar eu am avut impresia ca ar fi trecut mai putin de 30 secunde. Am facut greseala de a ma grabi si l-am slabit in timp ce mulinam in momentul in care lasam lanseta in jos. Asa ca 2-0 ptr peste. La 3-0 cred ca de vina a fost momeala folosita, am folosit boabe de porumb din acelea gata facute care se gasesc in comert si se agata pe ac. Cred ca nu sunt suficient de bune deoarece acestea nu lasa o lejeritate acului ptr a putea intepa asa ca acesta a plecat destul de usor scuipand acul imediat ce am incercat sa-l intep. Din punctul meu de vedere a fost o partida slaba dar cred ca am prins ceva experienta. Acuma este randul colegilor mei. Ei au pescuit la fel, rama, pufulete, au incercat si la boiles solubil. Pot sa spun ca ei au avut mult mai mult noroc decat mine :) se poate vedea in poze. Moara Vlasiei 2 este o balta foarte buna, frumoasa, curata, excelent amenajata, am sa revin cat de curand posibil. Va urma....
4 august 2010
31 mai 2010
Pescuit la caras 3.
Tinand cont de partidele precedente in care am pescuit destul de relaxat si la intamplare cu gandul, lasa ca poate vine pestele si fara sa nadesc de data aceasta m-am hotarat sa fiu mult mai activ si sa incerc sa obtin un rezultat mult mai bun. Asa ca pregatirile au inceput cu 2 zile inainte de partida de pescuit, am cumparat o nada pe baza de TTX, am preparat si o nada populara cu un amestec de grau si porumb lasat la inmuiat, peste care am adaugat estenta de vanilie si 5 linguri mari de miere ptr a se mai indulci. Acestea au stat la macerat 48 de ore. Stiind ca voi merge tot la SALCIILE LA MOARA, momeala am cumparat viermusi si porumb bonduelle. Am ajuns pe balta la 07.30, inainte de a incepe sa pescuiesc am aruncat 3-4 bulgari de nada, dupa ce am facut un amestec si cu TTX-ul, in locul in care urma sa dau la undita. Am pregatit si lansetele, m-am decis ptr locurile unde voi pescui cu acestea, le-am aruncat dupa care am inceput si nadirea ptr lansete. Am aruncat ceva mai multa nada ptr lansete fata de undita, fiind o distanta mai mare de mal precizia nu este aceeasi. Ptr inceput la undita am pescuit cu viermusi, in schimb lansetele au fost incarcate 2 cu viermusi, una avand ace mici cealalta ace mai mari,la celelalte 2 am pus boaba de porumb. Primi carasi au venit la undita nu dupa mult timp ce am inceput sa pescuiesc, ma gandeam sa fie faptul ca dau mai aproape de mal sau ca nada isi face efectul si atrage pestele. Dupa aproximativ o ora au inceput si senzori sa anunte miscare si la lanseta. Primii carasi la lanseta au fost la viermusi, cele pe boaba de porumb nu anuntau absolut nimic, din cand in cand cate un beep, probabil in zona celor cu boabade porumb erau mai zgarciti si asteptau sa-i sun eu :). In restul zilei am pescuit exact cum am inceput, la undita cu viermusi unde am avut cei mai multi pesti capturati, pe lansete 2 la viermusi si 2 la boaba. Pe cele cu viermusi am avut mai multi pesti capturati, pe cele cu boaba au fost mult mai putini dar in schimb erau mai bine imbracati, probabil ca si momeala fiind mai mare nu a putut fii inghitita cu usurinta.
In concluzie cu ajutorul acestei nade preparate si cu faptul ca am nadit(mantionez ca dupa nadirea de dimineata am repetat acelasi lucru pe tot timpul zilei din ora in ora), ca am mers si pe ideea de a pescui la undita am avut un rezultat mult mai bun fata de cel din partida precedenta. Dupa cum se vede si in poza am luat undeva la 4-5kg de caras.
Concluzia este ca ori de cate ori mergem la peste fara o nadire, daca nu incercam sa atragem pestele atunci nu vom avea pesti decat ocazional, poate sa avem norocul sa nimerim intrun banc de peste sau intr-un loc unde a nadit cineva cu o zi in urma, deci NADITI NADITI NADITI.
Pescuit la caras 2.
A doua iesire a fost pe o balta pe care am mai pescuit si in ani trecuti, desi o cunosteam destul de bine, stiam ca aceasta balta este in cea mai mare parte destinata pescuitului la caras, sunt si uni care spun ca aici au prins si crap, eu unu de cate ori am fost nu numai ca nu am prins dar nici nu am vazut la cineva crap, dar cine stie poate ca exista dar..... Stiind ce fel de peste se afla in aceasta balta fiind si 1 Mai, am hotarat sa am o iesire mai relaxata. Am pescuit doar la lansete, cu 2 ace pe fir acestea fiind de finete si arculet ptr. nada. Nada fiind din comert un amestec de tot felu de seminte, singurul mod in care am nadit a fost acela cu ajutorul arcului ptr nada, momeala sm folosit boaba bonduelle si viermusi. Rezultatul dupa 12 ore de pescuit fiind unul foarte slab aproximativ 1,5 kg de caras. Probabil ca daca as fi pescuit undeva mai aproape de mal si nu in larg rezultatul ar fi putut fi altul, deoarece fiind si perioada de prohibitie acesta a stat mai mult aproape de mal in stuf si in bradis, probabil ca daca as fi nadit mai mult rezultatul ar fi fost altul. Acum nu pot sa spun decat ca toate aceste lucruri sa le folosesc in urmatoarea partida. Am pescuit pe balta SALCIILE MOARA din JUD. PRAHOVA.
9 mai 2010
Pescuit la caras 1.
Anul acesta am avut 3 iesiri, prima iesire a fost pe o balta pe care nu am mai fost, nu aveam nici cunostinte despre cum se prezinta balta, care este potentialul balti. Am mers pe o informatie vaga despre acesta balta, de la un coleg de munca care nu se considera un pescar. Asa ca am mers la intuitie, am considerat ca informatia chiar si putina pe care o am este totusi utila plus orintarea de la fata locului. M-am pregatit pentru o partida la caras. Ace mici nr.12 de la MUSTAD, un fir subtire 0,16 de la SUFIX, pe montura am folosit 2 ace si cosulet ptr nada. Nestiind cat de mare este balta am mers cu lansete, acolo am avut neplacuta surpriza sa observ ca nu avea mai mult de 50 M. Asa ca cei care vor vrea sa mearga acolo este indicat sa mergeti sa pescuiti la varga sau cel mult shefild. Pentru cosulet am folosit o nada de la PROFESSIONAL cu arome de miere, momeala aveam mamaliga,boaba de porumb cu aroma de capsuni, viermusi si pufuleti cu aroma de miere. Am inceput cu o nadire usoara, am aruncat lansetele si nu a durat mult timp si senzorii anuntau prezenta pestelui la cea pe care am folosit viermusi, am tras si am prins un ciortanica cam cat palma. Am reinprospatat momeala si a continuat pescuitul, cat a durat partida am prins doar ciortanei dar nu mai mari decat palma, poate sa fi fost vreo 2-3 mai rasariti. Cativa pescari aflati pe malul celalat au avut capturi si mai mari un crap cam la 2 kg, au fost si mai mici cam la 1 kg. Ce pot sa spun despre aceasta partida este ca am descoperit ceva cu un potential foarte mare ptr o eventuala partida in viitor la ciortani daca aceasta va reusi sa supravietuiasca pescarilor disperati sa ia acasa orice prind. Am eliberat in jur de 15-20 pesti(1 kg), pot sa spun ca acestia la anul ar avea cam 15-20 kg impreuna, asa ca ganditiva bine inaite de a pleca de pe balta ce luati acasa si ce eliberati. Balta se cheama BRATESTI se afla in SAT BRATAESTI COMUNA SIRNA JUD. PRAHOVA.
11 martie 2010
Despre firele textil sau nylon
In domeniul liniilor de pescuit, in ciuda progresului constant inregistrat de nylon, firul textil se impune din ce in ce mai mult pe piata. In prezent cele doua produse sunt complementare dar radical diferite. Nylonul este un fir monofilament obtinut prin polimerizarea fibrelor sintetice poliamidice. Firele textile sunt materiale compozite- multifilare (polietilenice, kevlar, spectra, dyneema, coramid ...) unele componente avind rezistenta de 10 ori mai mare decit a otelului.
Avantaje nylon:
· este ieftin, usor de procurat, cu fiabilitate din ce in ce mai buna;
· umple bine mulineta, da siguranta lanseului;
· rezistenta acceptabila, elasticitate ridicata ceea ce-l face un bun amortizor in cazul lansarilor ratate;
· utilizabil la toate tipurile de inele.
Dezavantaje nylon:
· rezistenta la frecare este limitata;
· la distante mari elasticitatea dauneaza considerabil uneori facind intepaturile ineficace;
· suporta destul de rau ultravioletele;
· uneori, dezavantajele enumerate anterior impun schimbarea firului cel putin anual.
Avantaje fir textil:
· rezistenta este de circa 3 ori mai mare decit la nylon (de cinci ori la nod), la diametre egale;
· rezistenta la uzura este foarte buna; · durata de viata ridicata (poate fi schimbat si la 3 ani);
· coeficient de intindere aproape nul fiind extrem de eficient la intepat chiar la distante foarte mari;
Dezavantaje fir textil:
· asezarea pe tambur lasa de dorit iar alunecarea pe inele este redusa fiind necesare inele foarte dure (Sic, Gold Cemet);
· rigiditatea firului nu iarta lansarile ratate;
· pretul este foarte ridicat.
Tinind cont de descrierile de mai sus, de cele mai multe ori se prefera linia din nylon de calitate si forfacul din fir textil. Aceasta combinatie este foarte eficienta la pescuitul pestilor mari.
Alegerea firelor se face in functie de grosime, rezistenta la tractiune (la nod), culoare. Intotdeauna se urmareste utilizarea firului cu grosime minima pentru categoria la care pescuim, cu culoare in functie de limpezimea apei. Un fir prea gros asigura o siguranta marita dar cu o frecventa scazuta a numarului de muscaturi.
Avantaje nylon:
· este ieftin, usor de procurat, cu fiabilitate din ce in ce mai buna;
· umple bine mulineta, da siguranta lanseului;
· rezistenta acceptabila, elasticitate ridicata ceea ce-l face un bun amortizor in cazul lansarilor ratate;
· utilizabil la toate tipurile de inele.
Dezavantaje nylon:
· rezistenta la frecare este limitata;
· la distante mari elasticitatea dauneaza considerabil uneori facind intepaturile ineficace;
· suporta destul de rau ultravioletele;
· uneori, dezavantajele enumerate anterior impun schimbarea firului cel putin anual.
Avantaje fir textil:
· rezistenta este de circa 3 ori mai mare decit la nylon (de cinci ori la nod), la diametre egale;
· rezistenta la uzura este foarte buna; · durata de viata ridicata (poate fi schimbat si la 3 ani);
· coeficient de intindere aproape nul fiind extrem de eficient la intepat chiar la distante foarte mari;
Dezavantaje fir textil:
· asezarea pe tambur lasa de dorit iar alunecarea pe inele este redusa fiind necesare inele foarte dure (Sic, Gold Cemet);
· rigiditatea firului nu iarta lansarile ratate;
· pretul este foarte ridicat.
Tinind cont de descrierile de mai sus, de cele mai multe ori se prefera linia din nylon de calitate si forfacul din fir textil. Aceasta combinatie este foarte eficienta la pescuitul pestilor mari.
Alegerea firelor se face in functie de grosime, rezistenta la tractiune (la nod), culoare. Intotdeauna se urmareste utilizarea firului cu grosime minima pentru categoria la care pescuim, cu culoare in functie de limpezimea apei. Un fir prea gros asigura o siguranta marita dar cu o frecventa scazuta a numarului de muscaturi.
Alegerea mulinetelor
In functie de destinatie, mulinetele sunt de 2 feluri:
-mulinete cu tambur rotativ (in mai multe variante);
-mulinete cu tambur fix (in mai multe variante).
In functie de lagarele utilizate intilnim:
1. mulinete cu bucse;
2. mulinete cu rulmenti;
3. mulinete mixte.
Cele mai raspindite si utilizate mulinete sunt cele cu tambur fix. In general, cind cumparam mulinete trebuie sa ne orientam catre acele modele care corespund scopului urmarit; pentru pescuitul rapitorilor sunt utile mulinetele cu tambur mic, usoare, cu cit mai multi rulmenti. Pentru pescuitul stationar vom putea opta si pentru modelele cu bucsa sau mai recomandat mixte, tinind cont ca pretul este proportional cu numarul de rulmenti, iar marimea acesteia va fi aleasa in functie de grosimea si lungimea firului dorit. Uzual, pentru pescuitul stationar se aleg modelele cu marimea tamburului 40 - 50 care pot fi incarcate cu circa 100-150 m fir 0.3 - 0.35 mm.
Angrenajele mulinetelor trebuiesc anual unse cu ulei sau vaselina in functie de recomandarile producatorului in caz contrar acestea putindu-se uza si deteriora grav. Pentru un travaliu mai putin obositor, la pescuitul pestilor mari, sunt avantajoase mulinetele cu frina pe fir. Intotdeauna pescuiti cu frina usor slabita, altfel puteti fi surprins de pestii mari, in special in faza inteparii acestora si ... consecintele vor fi neplacute.
-mulinete cu tambur rotativ (in mai multe variante);
-mulinete cu tambur fix (in mai multe variante).
In functie de lagarele utilizate intilnim:
1. mulinete cu bucse;
2. mulinete cu rulmenti;
3. mulinete mixte.
Cele mai raspindite si utilizate mulinete sunt cele cu tambur fix. In general, cind cumparam mulinete trebuie sa ne orientam catre acele modele care corespund scopului urmarit; pentru pescuitul rapitorilor sunt utile mulinetele cu tambur mic, usoare, cu cit mai multi rulmenti. Pentru pescuitul stationar vom putea opta si pentru modelele cu bucsa sau mai recomandat mixte, tinind cont ca pretul este proportional cu numarul de rulmenti, iar marimea acesteia va fi aleasa in functie de grosimea si lungimea firului dorit. Uzual, pentru pescuitul stationar se aleg modelele cu marimea tamburului 40 - 50 care pot fi incarcate cu circa 100-150 m fir 0.3 - 0.35 mm.
Angrenajele mulinetelor trebuiesc anual unse cu ulei sau vaselina in functie de recomandarile producatorului in caz contrar acestea putindu-se uza si deteriora grav. Pentru un travaliu mai putin obositor, la pescuitul pestilor mari, sunt avantajoase mulinetele cu frina pe fir. Intotdeauna pescuiti cu frina usor slabita, altfel puteti fi surprins de pestii mari, in special in faza inteparii acestora si ... consecintele vor fi neplacute.
Cum ne alegem lanseta
Numeroase persoane care au cumpara lansete usoare pentru pescuitul crapului sau lansete grele pentru pescuitul rapitorilor. Pe linga disconfort, acestia s-au lovit de o serie de probleme, unele extrem de costisitoare. Sunt cazuri in care la pescuitul crapului era folosita o lanseta cu actiune 10-30 g, lungime 2.1 m. Nu mare a fost surpriza acelor pescari care, aruncind plumbi avind grutate cu mult peste cit recomanda producatorul lansetei, dupa un numar de lansari au rupt lansetele. Acestia, in majoritatea cazurilor incepatori, nu cunosteau nimic despre rezistenta lansetelor (actiune, putere). Dar sa vedem cum ne alegem lansetele.
Lansetele se caracterizeaza prin doua elemente:
· actiune;
· putere.
Actiunea poate fi:
· De virf (A) - actiune rapida;
· Mijocie (B) - actiune semirapida;
· Parabolica (C);
· Lenta(D).
Actiunea foarte rapida este specifica in general pestilor mari. In unele cazuri literele A,B,C si D sunt inlocuite prin cifre in intervalul 1,5-5.
Puterea este de regula determinata de relatia:
P = gmax x 10, unde gmax - reprezinta masa maxima a plumbului, in grame (ex: Lanseta A 10-30 - lanseta actiune rapida, greutatea maxima a plumbului lansat intre 10-30 grame). Daca alegem o greutate mai mica lansarile vor fi scurte si imprecise; daca depasim sarcina recomandata, la lansare este posibila ruperea lansetei. De remarcat ca puterea are alt sens decit in mecanica.
Pe baza puterii putem alege firul corespunzator. Astfel, rezistenta firului trebuie sa fie de max. 7 ori puterea vergii. Daca avem de exemplu o lanseta cu puterea 800 g (deci 10-30 g greutatea plumbului, inscrisa pe ea) firul optim este de maxim 5-6 kg. Un fir mai gros poate pune in pericol varga.
Atentie, rezistenta firului se considera la nod, deci vom alege un fir de circa 10 kg rezistenta pe un tronson de 1 m fara nod (mentionata de producator). Lungimea lansetei este si ea importanta prin distanta la care lansam, determinind capacitatea lansetei de a absorbi socul provocat de pestii mari. La pescuitul pestilor mari, pentru a reduce efortul pescarului, se recomanda lansete de minim 2.7 m cu miner lung (pentru doua miini).
Aceste valori, mentionate mai sus, sunt orientative si deseori nu se respecta fara prea mari riscuri (daca exista si experienta) dar, teoretic, siguranta lansetei este relativa in aceste cazuri depinzind de experienta pescarului si de calitatea celorlalte componente si vom mentiona aici in special mulineta. Combinind actiunea, puterea si lungimea lansetei putem pescui fara riscuri, cu efort minim si satisfactii depline.
Lansetele se caracterizeaza prin doua elemente:
· actiune;
· putere.
Actiunea poate fi:
· De virf (A) - actiune rapida;
· Mijocie (B) - actiune semirapida;
· Parabolica (C);
· Lenta(D).
Actiunea foarte rapida este specifica in general pestilor mari. In unele cazuri literele A,B,C si D sunt inlocuite prin cifre in intervalul 1,5-5.
Puterea este de regula determinata de relatia:
P = gmax x 10, unde gmax - reprezinta masa maxima a plumbului, in grame (ex: Lanseta A 10-30 - lanseta actiune rapida, greutatea maxima a plumbului lansat intre 10-30 grame). Daca alegem o greutate mai mica lansarile vor fi scurte si imprecise; daca depasim sarcina recomandata, la lansare este posibila ruperea lansetei. De remarcat ca puterea are alt sens decit in mecanica.
Pe baza puterii putem alege firul corespunzator. Astfel, rezistenta firului trebuie sa fie de max. 7 ori puterea vergii. Daca avem de exemplu o lanseta cu puterea 800 g (deci 10-30 g greutatea plumbului, inscrisa pe ea) firul optim este de maxim 5-6 kg. Un fir mai gros poate pune in pericol varga.
Atentie, rezistenta firului se considera la nod, deci vom alege un fir de circa 10 kg rezistenta pe un tronson de 1 m fara nod (mentionata de producator). Lungimea lansetei este si ea importanta prin distanta la care lansam, determinind capacitatea lansetei de a absorbi socul provocat de pestii mari. La pescuitul pestilor mari, pentru a reduce efortul pescarului, se recomanda lansete de minim 2.7 m cu miner lung (pentru doua miini).
Aceste valori, mentionate mai sus, sunt orientative si deseori nu se respecta fara prea mari riscuri (daca exista si experienta) dar, teoretic, siguranta lansetei este relativa in aceste cazuri depinzind de experienta pescarului si de calitatea celorlalte componente si vom mentiona aici in special mulineta. Combinind actiunea, puterea si lungimea lansetei putem pescui fara riscuri, cu efort minim si satisfactii depline.
6 martie 2010
21 februarie 2010
CALENDARUL COMPETITIONAL LA CRAP 2010
Mansa I: 13-16 Mai; Lacuri: Floreasca, Tancabesti 1, Cetariu (12-15 mai) - participa 12 loturi.
Mansa II: 3-6 Iunie;Lacuri: Doripesco, Chiroiu 4, Sacel - participa 9 loturi.
Mansa III: 17-20 Iunie; Bunget - participa 6 loturi.
Mansa IV: 1-4 Iulie; Lates - participa 5 loturi.
Mansa V: 15-18 Iulie. Moara Vlasiei 2 - participa 3 loturi.
In Mansa I sunt repartizate conform tragerii la sorti urmatoarle loturi/grupe:
1. Lacul Floreasca: Senior Crap; Carp West - Banatul; Green Lake; Hook Fishing.
2. Lacul Tancabesti 1: Caping Club; Senzor; Carp Cluj Society; Planet Carp.
3. Lacul Cetariu: Carp Fan; Natural Carp; Ovidius Constanta; OJPS Brasov.
In Mansa a II sunt repartizati organizatorii de mansa dupa cum urmeaza, restul echipelor urmand a fi trase la sorti in termen de 3 zile de la terminarea primei manse:
1. Lacul Doripesco: OJPS Brasov;
2. Lacul Chiroiu 4: Green Lake;
3. Lacul Sacel: Ovidius Constanta.
CALENDARUL COMPETITIONAL SPINNING 2010
Liga Master
1. Valea Argovei 8-9 mai - Clubul Pescarilor de Rapitori
2. Siriu 24-25 iulie - Bucovina Spinning Team
3. Manjesti 21-22 august - East Spinning Team
4. Belis 12-13 septembrie - Aqua Fishing Club
5. Sarulesti 16-17 octombrie - West Spinning Brigade
Liga Open
1. Sarulesti 17-18 aprilie - West Spinning Brigade
2. Manjesti 15-16 mai -Wizards Fishing Team
3. Belis 3-4 iulie - Paco Spinning Team
4. Valea Argovei 18-19 septembrie - Clubul de Pescuit Drill
16 februarie 2010
DICTIONARUL PESCARULUI
De la pescari pentru viitorii pescari, sa incercam sa explicam intr-un dex special creat pentru noi ce inseamna anumite cuvinte, tehnicici de pescuit, scule pentru pescuit. Consider ca inainte de a incepe sa cautam sau sa folosim anumite scule, tehnici trebuie sa ne familiarizam, sa intelegem sensul acestor cuvinte.
5 februarie 2010
BARAJUL DRIDU EXTERMINAT
Pescar incepator, pescar modern sau pescar sportiv cred ca toti am fost bucurosi de o asemenea balta cum era cea de la Dridu. Un baraj care avea o componenta foarte diversificata cu stuf, bradis, buturugi de la vechea padure, locuri libere, cu substrat malos sau nisipos. Cu o fauna diversificata crap, caras, platica, rosioara, somn, biban, salau.
Acum tot ce mai putem face este tragem un semnal de alarma despre ceea ce se intampla cu apele intrate sub jurisdictia APELOR ROMANE, se intampla un DEZASTRU, cum am putut vedea la badajul Dridu Judetul Ialomita. Chiar daca nu putem sti motivele reale ptr care acest baraj a fost secat, sunt persoane care spun ca este din cauza inundatiilor din anul 2005, ca barajul ar fi fost fisurat ptr ca s-a tinut prea multa apa, sau ca este posibil sa fie preluat de catre o persoana din afara tarii pentru a construi o centrala hidroenergetica. Pot fi foarte multe presupuneri, dar noi pescarii putem spune un singur lucru UN HABITAT IDEAL PTR PESTE, CHIAR DACA ESTE ARTIFICIAL, ACESTA PUTEA FI ACCESIBIL ORICARUI PESCAR PLATIND O TAXA MODICA PENTRU ACHIZITIONAREA PERMISULUII DE PESCUIT ANPA, CARE SE PARE CA DIN 2010 VOM FI OBLIGATI SA NE INSCRIEM SI INTR-O ASOCIATIE DE PESCARI. Tot binele este spre rau. Acum revenind la problema mea referitor la ce sa intamplat cu barajul Dridu in toamna anului trecut si aici va pot prezenta cateva imagini gasite pe youtoube, http://www.youtube.com/watch?v=kKlCq7-sLc4&feature=related.
http://www.youtube.com/watch?v=s50lN6BItzo&feature=related
Acum tot ce mai putem face este tragem un semnal de alarma despre ceea ce se intampla cu apele intrate sub jurisdictia APELOR ROMANE, se intampla un DEZASTRU, cum am putut vedea la badajul Dridu Judetul Ialomita. Chiar daca nu putem sti motivele reale ptr care acest baraj a fost secat, sunt persoane care spun ca este din cauza inundatiilor din anul 2005, ca barajul ar fi fost fisurat ptr ca s-a tinut prea multa apa, sau ca este posibil sa fie preluat de catre o persoana din afara tarii pentru a construi o centrala hidroenergetica. Pot fi foarte multe presupuneri, dar noi pescarii putem spune un singur lucru UN HABITAT IDEAL PTR PESTE, CHIAR DACA ESTE ARTIFICIAL, ACESTA PUTEA FI ACCESIBIL ORICARUI PESCAR PLATIND O TAXA MODICA PENTRU ACHIZITIONAREA PERMISULUII DE PESCUIT ANPA, CARE SE PARE CA DIN 2010 VOM FI OBLIGATI SA NE INSCRIEM SI INTR-O ASOCIATIE DE PESCARI. Tot binele este spre rau. Acum revenind la problema mea referitor la ce sa intamplat cu barajul Dridu in toamna anului trecut si aici va pot prezenta cateva imagini gasite pe youtoube, http://www.youtube.com/watch?v=kKlCq7-sLc4&feature=related.
http://www.youtube.com/watch?v=s50lN6BItzo&feature=related
3 februarie 2010
TAXE SI CONDITII DE PESCUIT 2010
Lista in completare
IALOMITA
Chiroiu 3
Specii- crap, caras, ten, salau.
Cazare - Nu
Taxa- 60 RON/12h 80RON/24h / NOAPTEA-DA
BARCA- DA, TAXA PLANTAT - NU
SE POATE TETINE: 80 LEI- 6 KG
60 LEI- 4 KG
ADANCIME 2-7 METRI
TEL- 0723.053.687
CALARASI
GOSTILE http://www.gostilele.ro/tarife.html
DARVARI http://www.darvari.ro/index.php?id=33
TEL- 0744.630.226
SARULESTI http://insanecarpteam.com/forum/index.php?/topic/192-sarulesti-2010/
MOARA VLASIEI 2 http://www.crapmania.ro/forum/viewtopic.php?f=17&t=4727&start=0
MOVILITA http://www.movilita-colceag.ro/regulament-si-tarife
CHIROIU 4 http://www.chiroiu4greenlake.ro/reguli-taxe/
GIURGIU
HOBAIA http://www.hobaia.ro/tarife/
BRASOV
COMPLEXUL DORIPESCO
Baza piscicola Vadu Rosu
BALTA 4
Taxa 12 ore- 60 RON
Taxa 24 ore - 130 Ron
Sistemul de pescuit este exclusiv PRINZI si ELIBEREZI in conditii de maxima siguranta.
BALTA 2-3
• Martie pana in 1 Iunie - 40 RON
• Iunie - Septembrie - 35 RON
• Septembrie - 30 RON
• Octombrie - 25 RON
• Noiembrie - 20 RON
Cantitatea maxima care se poate pescui este de 5 kg. Peste aceasta cantitate (daca se va dori pastrarea pestelui) se va achita contravaloarea extra kilogramelor la pretul zilei, stabilit de managementul societatii .
Sunt admise maxim 3 undite/ pescar/bon. (Fara eventuale rezerve)
Unditele vor avea monturi cu maxim 2 carlige.
BALTA 6
• Martie – sfarsit de sezon 100 RON (se retin 10 kg peste)
Cantitatea maxima care se poate pescui este de 10 kg. Peste aceasta cantitate (daca se va dori pastrarea pestelui) se va achita contravaloarea extra kilogramelor la pretul zilei, stabilit de managementul societatii .
Sunt admise maxim 3 undite/ pescar/bon. (Fara eventuale rezerve).
Unditele vor avea monturi cu maxim 2 carlige. Obligatoriu juvelnicul va fi textil
BARAJUL DUMBRAVITA
• Martie pana in 1 Iunie - 30 RON
• Iunie - 30 Septembrie - 25 RON
• Octombrie - sfarsit de sezon - 20 RON
Cantitatea maxima care se poate pescui este de 5 kg. Peste aceasta cantitate (daca se va dori pastrarea pestelui) se va achita contravaloarea extra kilogramelor la pretul zilei, stabilit de managementul societatii .
Sunt admise maxim 3 undite/ pescar/bon. (Fara eventuale rezerve)
Unditele vor avea monturi cu maxim 2 carlige
TEL- 0728.288.702
A.V.P.S. LIVADA
1. Pe o zi (24 ore) : 50 ron/pers ;
2. Pachet 3 zile (72 ore) : 100 ron/pers ;
3. Pachet 6 zile : 150 ron/pers.
• Tariful este pe persoana, numarul maxim de bete este 4 (patru), cu cel mult un carlig fiecare.
II. PESCUITUL SPORTIV CU RETINEREA PESTELUI
1. Taxa pe zi – lumina, de la rasarit la apus :
- 25 ron, pentru membrii AVPS Livada ;
- 50 ron, pentru altii decat membrii AVPS Livada ;
2. Taxa pe o zi (24 ore) : 100 ron/persoana ( 5 kg peste) ;
3. Pachet 3 zile (72 ore): 250 ron/persoana (15 kg peste);
4. Pachet 5 zile: 400 ron/persoana ( 25 kg peste).
•Cantitatea totala care se poate retine in baza tichetului este de 5 kg/zi/persoana.
• Numarul maxim de bete este 3 (fix, spinning si lanseta cumulate).
• La speciile crap, salau, stiuca, somn, greutatea minima la care se poate retine un exemplar este de 1 kg.
• La speciile crap si salau, greutatea maxima pana la care se poate retine un exemplar este de 3 kg, iar la speciile stiuca si somn, greutatea maxima pana la care se poate retine un exemplar 5 kg.
III. PESCUITUL LA RAPITOR DIN BARCA
1. 25 ron/zi, pentru membrii AVPS Livada;
2. 50 ron/zi, pentru altii decat membrii AVPS Livada.
• Pescuitul la rapitor din barca este permis numai cu momeli artificiale, iar propulsia barcii poate fi doar electrica.
• In pretul biletului se pot retine 3 kg peste.
• Pestele, altul decat cel ce se poate retine in baza biletului, ranit grav se preda paznicilor, iar daca se doreste retinerea acestuia, pretul este 10 ron/kg.
TEL- 0722.159.140
OLT
FRASINET 1
SPECII- CRAP, CARAS, CTENO, STIUCA, SALAU.
TAXA 50 RON ZI / 50 RON NOAPTEA (ABONAMENT AVENTURI LA PESCUIT REDUCERE 10 LEI)
SE POATE RETINE 6 KG
CAZARE 40 RON/24 ORE
PLANTAT DOAR CU NAVOMODEL
FUND TARE DAR SI MALOS
ADANCIME 2 M
TEL-0721.773.947
SIBIU
FERMA SACEL
O FERMA CU 4 IAZURI DESCHISE PTR PESCUIT
TAXE- IN FUNCTIE DE IAZ
-25 RON DE LA RASARIT LA APUS
-12,5 RON
-12,5 RON NOAPTEA
NUMAI IN SISTEM PRINDE SI ELIBEREAZA
-50 RON PE ZI CU RETINERE DE 5 KG
CAZARE 50 RON/ 24 ORE 2 PERSOANE
PLANTAT DOAR CU NAVOMODEL
ADANCIME 3-4 M
TEL-0746.255.520
SATU MARE
OCEAN SI JUNIOR
PRETURI:
50 RON / 12 ore;
0 RON / 12 ore pentru copii pana la 14 ani.
Lacul Junior Dupa cum ii spune si numele este destinat pescarilor juniori. Are o intindere de 1700 mp, adancime de 2,20 m. Click aici pentru cateva imagini.
Lacul Ocean este destinat crapistilor de catch and release. Cu o intindere de 15000 mp cu adancime medie de 2,60 m. Click aici pentru fotografii cu lacul Ocean.
- Se pot folosi maxim 2 lansete;
- Un singur ac pe forfac;
- Momeala pe fir de par;
- Minciog cu deschidere mare si plasa fina;
- Saltea de primire crap;
- Saci de cantarire;
- Spray antiseptic;
- Crapul se elibereaza imediat ce a fost scos din apa, dupa ce a fost eventual masurat si fotografiat;
- Se poat nadi numai cu boilies;
Startul la ora: 6:00, se poate pescui si noaptea.
Se poate pescui si noaptea.
TEL- 0744.571.156
ILFOV
PERIS
-Podisor 1 (balta mica) 80 ron/12h cu posibilitatea de a retine 5kg crap intre 2 si 4 kg;
-Podisor 2 (balta mare) 60 ron/12h numai C&R; 100 ron/12h cu posibilitatea de a retine 5kg crap intre 2 si 4 kg;
Taxele pe 24 de ore inca nu s-au stabilit dar noaptea se va pescui numai in incinta fermei (numai pe malul opus accesului pe balta). In podisor 1 vor fi exemplare pana in 10kg iar in podisor 2 vor fi exemplarele faimoase de peste 10kg.
Se va pescui cu maxim 4 lansete pe ambele bazine fara "bomba" si va fi un control foarte sever.
In jur de 15-20 martie se va permite pescuitul la crap, acum se poare pescuii la caras
PRAHOVA
RAUL TELEAJEN
SPECII - Clean dungat; Lipan; Lostrita; Pastrav; Pastrav fantanel; Pastrav curcubeu;
TAXE- PERMIS PESCUIT
RETINERE - CONFORM LEGISLATIEI
IALOMITA
Chiroiu 3
Specii- crap, caras, ten, salau.
Cazare - Nu
Taxa- 60 RON/12h 80RON/24h / NOAPTEA-DA
BARCA- DA, TAXA PLANTAT - NU
SE POATE TETINE: 80 LEI- 6 KG
60 LEI- 4 KG
ADANCIME 2-7 METRI
TEL- 0723.053.687
CALARASI
GOSTILE http://www.gostilele.ro/tarife.html
DARVARI http://www.darvari.ro/index.php?id=33
TEL- 0744.630.226
SARULESTI http://insanecarpteam.com/forum/index.php?/topic/192-sarulesti-2010/
MOARA VLASIEI 2 http://www.crapmania.ro/forum/viewtopic.php?f=17&t=4727&start=0
MOVILITA http://www.movilita-colceag.ro/regulament-si-tarife
CHIROIU 4 http://www.chiroiu4greenlake.ro/reguli-taxe/
GIURGIU
HOBAIA http://www.hobaia.ro/tarife/
BRASOV
COMPLEXUL DORIPESCO
Baza piscicola Vadu Rosu
BALTA 4
Taxa 12 ore- 60 RON
Taxa 24 ore - 130 Ron
Sistemul de pescuit este exclusiv PRINZI si ELIBEREZI in conditii de maxima siguranta.
BALTA 2-3
• Martie pana in 1 Iunie - 40 RON
• Iunie - Septembrie - 35 RON
• Septembrie - 30 RON
• Octombrie - 25 RON
• Noiembrie - 20 RON
Cantitatea maxima care se poate pescui este de 5 kg. Peste aceasta cantitate (daca se va dori pastrarea pestelui) se va achita contravaloarea extra kilogramelor la pretul zilei, stabilit de managementul societatii .
Sunt admise maxim 3 undite/ pescar/bon. (Fara eventuale rezerve)
Unditele vor avea monturi cu maxim 2 carlige.
BALTA 6
• Martie – sfarsit de sezon 100 RON (se retin 10 kg peste)
Cantitatea maxima care se poate pescui este de 10 kg. Peste aceasta cantitate (daca se va dori pastrarea pestelui) se va achita contravaloarea extra kilogramelor la pretul zilei, stabilit de managementul societatii .
Sunt admise maxim 3 undite/ pescar/bon. (Fara eventuale rezerve).
Unditele vor avea monturi cu maxim 2 carlige. Obligatoriu juvelnicul va fi textil
BARAJUL DUMBRAVITA
• Martie pana in 1 Iunie - 30 RON
• Iunie - 30 Septembrie - 25 RON
• Octombrie - sfarsit de sezon - 20 RON
Cantitatea maxima care se poate pescui este de 5 kg. Peste aceasta cantitate (daca se va dori pastrarea pestelui) se va achita contravaloarea extra kilogramelor la pretul zilei, stabilit de managementul societatii .
Sunt admise maxim 3 undite/ pescar/bon. (Fara eventuale rezerve)
Unditele vor avea monturi cu maxim 2 carlige
TEL- 0728.288.702
A.V.P.S. LIVADA
1. Pe o zi (24 ore) : 50 ron/pers ;
2. Pachet 3 zile (72 ore) : 100 ron/pers ;
3. Pachet 6 zile : 150 ron/pers.
• Tariful este pe persoana, numarul maxim de bete este 4 (patru), cu cel mult un carlig fiecare.
II. PESCUITUL SPORTIV CU RETINEREA PESTELUI
1. Taxa pe zi – lumina, de la rasarit la apus :
- 25 ron, pentru membrii AVPS Livada ;
- 50 ron, pentru altii decat membrii AVPS Livada ;
2. Taxa pe o zi (24 ore) : 100 ron/persoana ( 5 kg peste) ;
3. Pachet 3 zile (72 ore): 250 ron/persoana (15 kg peste);
4. Pachet 5 zile: 400 ron/persoana ( 25 kg peste).
•Cantitatea totala care se poate retine in baza tichetului este de 5 kg/zi/persoana.
• Numarul maxim de bete este 3 (fix, spinning si lanseta cumulate).
• La speciile crap, salau, stiuca, somn, greutatea minima la care se poate retine un exemplar este de 1 kg.
• La speciile crap si salau, greutatea maxima pana la care se poate retine un exemplar este de 3 kg, iar la speciile stiuca si somn, greutatea maxima pana la care se poate retine un exemplar 5 kg.
III. PESCUITUL LA RAPITOR DIN BARCA
1. 25 ron/zi, pentru membrii AVPS Livada;
2. 50 ron/zi, pentru altii decat membrii AVPS Livada.
• Pescuitul la rapitor din barca este permis numai cu momeli artificiale, iar propulsia barcii poate fi doar electrica.
• In pretul biletului se pot retine 3 kg peste.
• Pestele, altul decat cel ce se poate retine in baza biletului, ranit grav se preda paznicilor, iar daca se doreste retinerea acestuia, pretul este 10 ron/kg.
TEL- 0722.159.140
OLT
FRASINET 1
SPECII- CRAP, CARAS, CTENO, STIUCA, SALAU.
TAXA 50 RON ZI / 50 RON NOAPTEA (ABONAMENT AVENTURI LA PESCUIT REDUCERE 10 LEI)
SE POATE RETINE 6 KG
CAZARE 40 RON/24 ORE
PLANTAT DOAR CU NAVOMODEL
FUND TARE DAR SI MALOS
ADANCIME 2 M
TEL-0721.773.947
SIBIU
FERMA SACEL
O FERMA CU 4 IAZURI DESCHISE PTR PESCUIT
TAXE- IN FUNCTIE DE IAZ
-25 RON DE LA RASARIT LA APUS
-12,5 RON
-12,5 RON NOAPTEA
NUMAI IN SISTEM PRINDE SI ELIBEREAZA
-50 RON PE ZI CU RETINERE DE 5 KG
CAZARE 50 RON/ 24 ORE 2 PERSOANE
PLANTAT DOAR CU NAVOMODEL
ADANCIME 3-4 M
TEL-0746.255.520
SATU MARE
OCEAN SI JUNIOR
PRETURI:
50 RON / 12 ore;
0 RON / 12 ore pentru copii pana la 14 ani.
Lacul Junior Dupa cum ii spune si numele este destinat pescarilor juniori. Are o intindere de 1700 mp, adancime de 2,20 m. Click aici pentru cateva imagini.
Lacul Ocean este destinat crapistilor de catch and release. Cu o intindere de 15000 mp cu adancime medie de 2,60 m. Click aici pentru fotografii cu lacul Ocean.
- Se pot folosi maxim 2 lansete;
- Un singur ac pe forfac;
- Momeala pe fir de par;
- Minciog cu deschidere mare si plasa fina;
- Saltea de primire crap;
- Saci de cantarire;
- Spray antiseptic;
- Crapul se elibereaza imediat ce a fost scos din apa, dupa ce a fost eventual masurat si fotografiat;
- Se poat nadi numai cu boilies;
Startul la ora: 6:00, se poate pescui si noaptea.
Se poate pescui si noaptea.
TEL- 0744.571.156
ILFOV
PERIS
-Podisor 1 (balta mica) 80 ron/12h cu posibilitatea de a retine 5kg crap intre 2 si 4 kg;
-Podisor 2 (balta mare) 60 ron/12h numai C&R; 100 ron/12h cu posibilitatea de a retine 5kg crap intre 2 si 4 kg;
Taxele pe 24 de ore inca nu s-au stabilit dar noaptea se va pescui numai in incinta fermei (numai pe malul opus accesului pe balta). In podisor 1 vor fi exemplare pana in 10kg iar in podisor 2 vor fi exemplarele faimoase de peste 10kg.
Se va pescui cu maxim 4 lansete pe ambele bazine fara "bomba" si va fi un control foarte sever.
In jur de 15-20 martie se va permite pescuitul la crap, acum se poare pescuii la caras
PRAHOVA
RAUL TELEAJEN
SPECII - Clean dungat; Lipan; Lostrita; Pastrav; Pastrav fantanel; Pastrav curcubeu;
TAXE- PERMIS PESCUIT
RETINERE - CONFORM LEGISLATIEI
29 ianuarie 2010
SE TOPESTE ZAPADA
Cu toti speram cat mai repede ca temperaturile scazute din timpul iernii sa ia sfarsit. Dar cel mai mult ne-o dorim noi pescarii, care satui de atat degresat si lustruit la undite, lansete, mulinete asteptam cu nerabdare primele raze de soare mai puternice care sa incalzeasca aerul si apa, sa avem primele temperaturi de peste 15-20 de grade ptr. a putea iesi cu arsenalul vechi sau nou pe balta.
Bine de stiut ca in aceste prime zile cu temperaturi mai ridicate metabolismul pestelui venind dupa o iarna grea, va fi destul de lent. Pestele va cauta in special locurile cu apa mai mica, locurile insorite, locurile cat mai bogate in vegetatie ptr ca acolo isi poate gasi foarte usor hrana necesara, larve, melci, racusori, viermi etc. Nadirea nu trebuie sa fie exagerata, cum spuneam mai sus metabolismul pestelui este incetinit, acesta nu poate digera suficient de repede. Asadar cel mai indicat nadirea trebuie sa fie ponderata, atat nada cat si momeala trebuie sa fie bazata pe continut animalic( Nada Cukk Nashi (Larve De Libelula), Concentrat Cukk, Nada Cukk). Momeala din carlig se poate compune din viermusi, larve sau rame, sau se poate face carcalete.
Liniile folosite vor fi unele de finete, maxim 20 in cazul crapilor, iar ptr celelelte specii caras, platica, rosioara etc. putem incepe de la 12.
Restul depinde de norocul fiecaruia, de priceperea de a cauta pestele, de gasirea locurilor cat mai productive, de a-l atrage.
Va urez temperaturi ridicate.
Bine de stiut ca in aceste prime zile cu temperaturi mai ridicate metabolismul pestelui venind dupa o iarna grea, va fi destul de lent. Pestele va cauta in special locurile cu apa mai mica, locurile insorite, locurile cat mai bogate in vegetatie ptr ca acolo isi poate gasi foarte usor hrana necesara, larve, melci, racusori, viermi etc. Nadirea nu trebuie sa fie exagerata, cum spuneam mai sus metabolismul pestelui este incetinit, acesta nu poate digera suficient de repede. Asadar cel mai indicat nadirea trebuie sa fie ponderata, atat nada cat si momeala trebuie sa fie bazata pe continut animalic( Nada Cukk Nashi (Larve De Libelula), Concentrat Cukk, Nada Cukk). Momeala din carlig se poate compune din viermusi, larve sau rame, sau se poate face carcalete.
Liniile folosite vor fi unele de finete, maxim 20 in cazul crapilor, iar ptr celelelte specii caras, platica, rosioara etc. putem incepe de la 12.
Restul depinde de norocul fiecaruia, de priceperea de a cauta pestele, de gasirea locurilor cat mai productive, de a-l atrage.
Va urez temperaturi ridicate.
28 ianuarie 2010
27 ianuarie 2010
PROHIBITIA 2010
1.Art.1. (1) - Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ /sportiv
şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare
acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 05 aprilie – 03 iunie
inclusiv, şi în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 zile,
în perioada 5 aprilie – 19 mai inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin.
2.Art.5 (1) - Se interzice pescuitul comercial,recreativ/sportivşi familial a speciilor de peşti, după
cum urmează:
a) ştiuca, pe o durata de 59 de zile, în perioada 1februarie - 31 martie;
b) lostriţa, păstrăvul de mare şi mihalţul, tot timpul anului;
c) păstrăvul indigen, păstrăvul fântânel şi coregonul, începând cu data intrării în
vigoare a prezentului ordin până la data de 30 aprilie şi din 15 septembrie – 31 decembrie 2010, iar
lipanul începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 31 mai 2010 inclusiv şi
din 01 ianuarie - 31 mai 2011
şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare
acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 05 aprilie – 03 iunie
inclusiv, şi în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 zile,
în perioada 5 aprilie – 19 mai inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin.
2.Art.5 (1) - Se interzice pescuitul comercial,recreativ/sportivşi familial a speciilor de peşti, după
cum urmează:
a) ştiuca, pe o durata de 59 de zile, în perioada 1februarie - 31 martie;
b) lostriţa, păstrăvul de mare şi mihalţul, tot timpul anului;
c) păstrăvul indigen, păstrăvul fântânel şi coregonul, începând cu data intrării în
vigoare a prezentului ordin până la data de 30 aprilie şi din 15 septembrie – 31 decembrie 2010, iar
lipanul începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 31 mai 2010 inclusiv şi
din 01 ianuarie - 31 mai 2011
26 ianuarie 2010
25 ianuarie 2010
REVISTE CU SPECIFIC PESCARESC
24 ianuarie 2010
EMISIUNI TV CU SPECIFIC PESCARESC
AICI SUNT PREZENTATE INFORMATII DESPRE EMISIUNILE TV CARE NE PUN IN TEMA CU CE MAI ESTE NOU IN LUMEA PESCUITULUI: LEGI, BALTI, TAXE, SCULE, NADE, MONTURI, CONCURSURI ETC.
22 ianuarie 2010
MAGAZINE CU ARTICOLE PTR PESCUIT PRAHOVA
AICI SE POT PUNE INFORMATII DESPRE MAGAZINE CU SPECIFIC PESCARESC
ZOO & FISHING MARKET - ARTICOLE DE PESCUIT:
TRABUCCO
JIPPO
JACSON
PLOIESTI
STR. MALU ROSU, COMPLEX OFELIA
ARROW
PLOIESTI
STR. TOMA CARAGIU NR.1-5
TEL. 0244/596558; 0727770754
ARTICOLE DE PESCUIT
Str. Elena Doamna nr. 27, Ploie?ti
Tel:0722-672.546
ZOO & FISHING MARKET - ARTICOLE DE PESCUIT:
TRABUCCO
JIPPO
JACSON
PLOIESTI
STR. MALU ROSU, COMPLEX OFELIA
ARROW
PLOIESTI
STR. TOMA CARAGIU NR.1-5
TEL. 0244/596558; 0727770754
ARTICOLE DE PESCUIT
Str. Elena Doamna nr. 27, Ploie?ti
Tel:0722-672.546
MAGAZINE CU ARTICOLE PTR PESCUIT ALTE JUDETE
AICI SE POT PUNE INFORMATII DESPRE MAGAZINE CU SPECIFIC PESCARESC
12 ianuarie 2010
FORUM
Abonați-vă la:
Postări (Atom)